Homoseksualiteit

 Het lijkt alsof onze homoseksuele medemens per definitie in turbulente tijden zit. Maatschappelijk gezien moeten homo’s en lesbiennes altijd vechten voor hun plaats.
Er is veel verwarring, angst, ontkenning, afkeuring, onveiligheid, geweld, ziekte en onzekerheid. Veel homoseksuele mensen dwalen rond op zoek naar stabiliteit, rust, erkenning, veiligheid en vrijheid. Kerken willen dit geven, maar ook zij zoeken hun weg en positie en als ze die nog niet hebben gevonden, wordt het hen bijna afgedwongen. Een stevige mening lijkt duidelijkheid te geven, maar grenst vaak aan oordelen. De veiligheid voor onze homofiele medemens verdwijnt en hij of zij dwaalt weer verder, van God los – die enorm veel van hen houdt… 

Liefde en waarheid
Ik kan je geen pasklare antwoorden beloven, maar wel hulp bij het zoeken en vinden van jouw weg en jouw ruimte. Natuurlijk heb ik als christen een positie. Wat mij betreft is dat deze: laat de waarheid van de liefde overwinnen over de liefde voor de waarheid. Net als bij andere onderwerpen heeft dat zijn kracht en zijn grenzen – de een kan ik niet helpen, de ander wel. Vraag bijvoorbeeld niet van mij om uitsluitende wetten, regels en uitspraken van de Bijbel te ontleden, maar vraag wel van mij om de insluitende liefde van deze Bijbel toe te passen. Dat brengt ons verder. 

Behoefte aan een gesprek? Je bent welkom!