Reviews Sijko-Jan Hoeksema

Welke aanbevelingen geven cliënten van SJ Therapie? 

Lees hier de testemonials van verschillende mensen die gebruik hebben gemaakt van mijn hulpverlening:

42. [Vrouw] "Zoek je iemand waar je je ei kwijt kunt, iemand om mee te sparren, iemand die je een spiegel voorhoudt en je áltijd met nieuwe inzichten naar huis laat gaan? Dan ben je bij Sijko-Jan aan het juiste adres. Voor mij is hij echt iemand waar ik mag zeuren en zaniken, mijmeren en peinzen, huilen en lachen. Kortom. Waar ik he-le-maal mezelf mag zijn. Heel fijn!"

41. [Man & relatie] "Ik heb SJ leren kennen als een vriendelijke man, hij luistert, geeft je vertrouwen en is oprecht in wat hij voelt en uitspreekt. Hij weet door me heen te prikken en me laten nadenken over wat ik nu echt voel. Dat heeft me onwijs geholpen. Ook zijn humor en het praten in heldere (en soms grappige) metaforen spreken me aan."

40. [Man & relatie] "Afgelopen jaren diverse hulpverleners gehad, maar in Sijko Jan de juiste hulpverlener gevonden die ik nodig had. Hij kan goed invoelen, snapt wat je doet en denkt en waarom. Dat is erg prettig. Heeft goede inzichten en spreekt wijze woorden. Veel geleerd over wie ik ben. Aanbevolen!"

39. [Vrouw] "Ik kreeg coaching bij SJ Connection Consultancy. In het eerste gesprek gaf Sijko-Jan meteen aan dat we gelijken waren en dat we samen aan de slag gingen. Dit geeft meteen de inborst van Sijko-Jan aan: gelijkwaardigheid. Ook de woorden: oordeelloos, warmte, rust, structurerend, humor, integer, kennis van zaken, openhartigheid komen in mij op als ik terugdenk aan de gesprekken. Voor mij, als nuchtere christen zijnde, is een christelijke gesprekspartner van extra waarde (omdat het geloof immers leiding geeft aan mijn leven), maar tegelijkertijd omdat Sijko-Jan geen clichés gebruikt, zullen zijn coachings vaardigheden ook zeker voor niet christenen passen. Sijko-Jan is een zeer fijne gesprekspartner. Door de kennis die hij heeft gedeeld met mij, ben ik verder op weg geholpen. Ik raad Sijko-Jan zeker aan, als ik mensen mag doorsturen is zijn adres de eerste op de lijst!"

38. [Relatie] "Hoewel het spannend en vaak ook moeilijk was, ben ik blij dat ik de stap heb gezet om contact op te nemen met SJ Therapie. Wij kwamen om over onze relatie te praten, maar praatten ook over ons zelf. Zo leerden we elkaar én onszelf beter kennen. Sijko Jan nam echt de tijd voor ons, luisterde goed en vroeg door als we iets weglachten of onszelf of de ander niet serieus namen."

37. [Man] "Sijko-Jan is een plezierige man om mee te spreken. Hij luistert goed, analyseert en brengt het gesprek telkens naar een volgend niveau. Ik heb meerdere keren meegemaakt dat ik geen zin had in een gesprek, maar toch zeer dankbaar kon terugkijken of het afgelopen uur."

36. [Vrouw & Relatie - LHBT] "SJ Therapie is een echte aanrader. Hij kan goed luisteren en spiegelen. Daarnaast kan hij goed uitleggen waarom hij doet wat hij doet. Dat maakt het erg betrouwbaar. Met depressie klachten bij hem gekomen. Vooraf was ik bij andere hulpverleners geweest, maar nu pas merk ik op langere termijn verandering in mijn denken en gevoel. Het kunnen bespreken van het geloof was hierin erg prettig, om van sommige angstbeelden voor God los te komen en meer vrijheid en ruimte te krijgen om te kunnen leven."

35. [Man] "​In een traject bij Sijko-Jan voel je direct op je gemak. Vooral zijn houding - niet veroordelend, maar juist begripvol en helpend - helpt om open en eerlijk te zijn. Verder vond ik het verrijkend om ook vanuit de theorie op een beeldende manier teruggekoppeld te krijgen hoe en waar bepaalde problemen of patronen zijn ontstaan, wat vervolgens gelijk zorgt voor een stuk acceptie en relativering."

34. [Vrouw] "Sijko-Jan stelt je op je gemak, heeft snel door waar je knelpunten zitten en gaat hier op in een inzichtelijke manier mee aan de slag. Voor je het weet is een uur voorbij en heb je weer stof tot nadenken. "

33. [Vrouw] "Voor de 2de keer heb ik een aantal sessies bij Sijko-Jan gevolgd. Ik ben dankbaar voor zijn hulp! Soms kan je dit nodig hebben, die menselijke ondersteuning, en daarna hoop je de kracht te krijgen zelfstandig door te kunnen gaan. Mét Gods hulp! Ik raad SJ Therapie aan, doordat je jezelf kan blijven. Er is ruimte voor emoties, stiltes, gesprek, begrip. Je word tot nadenken gezet, komt daardoor dicht bij jezelf. Wat waardevol is!"

32. [Vrouw & Relatie] "‘In therapie’, klinkt best groot en ik vond het spannend om aan te gaan. Ondanks zenuwen om mijzelf te laten zien heb ik me erg op mijn gemak gevoeld bij Sijko-Jan. Een gelijkwaardige gesprekspartner, maar dan wel eentje die scherp en alert is. Hij wees me op gedragspatronen en gevoelens waar ik mij niet zo bewust van was. Dit deed hij door te kijken naar mij als persoon en hoe hij mij ervaarde, door goed te luisteren naar wat ik vertelde en dat uit te diepen. Soms een steun, soms een zetje en het voelde altijd oprecht.
Mijn proces moet ik zelf verder door, maar had ik niet kunnen starten zonder de inzichten die ik heb opgedaan."

31. [Vrouw] "Ik heb mij vanaf het eerste contact moment heel prettig gevoeld. Bij de 2e keer zelfs veilig. Sijko-Jan heeft voor mij geholpen om de boel weer te kaderen en op een rij te zetten. Wanneer ik in de toekomst hulp nodig heb zal ik hem zeker benaderen."

30. [Man, Autisme - Begeleiding] "...Je bracht een ommekeer teweeg met de meest zinvolle therapie tot nu toe."

29. [Vrouw, DIS/MPS - Begeleiding] "Ik ben ontzettend dankbaar voor wat je voor mij doet...Ik ben zo blij dat we een goed team zijn...Ik ben trots op wat we samen bereikt hebben de afgelopen maanden...Bedankt dat je mijn buffer wilt zijn...Ik vind het heel prettig hoe je met mij en mijn delen omgaat..."

28. [Man & Relatie] "Bij SJ therapie voelde ik me vanaf het begin begrepen. Sijko-Jan komt snel tot de kern en biedt stap voor stap handreikingen om de gesignaleerde problemen aan te pakken. Hij heeft mij aangezet om boven mezelf uit te stijgen en dingen te doen die ik niet voor mogelijk had gehouden. Doelgerichte manier van werken, inbreng van christelijke principes wanneer dat zin heeft."

27. [Relatie & vakgenoot] "Met enorme dankbaarheid kijken we terug op een heftig maar heilzaam proces. Sijko-Jan is daarin een baken en steun geweest. Steeds weer hebben we ervaren dat er zonder oordeel vanuit bewogenheid geluisterd werd naar ons verhaal en onze worstelingen. Betrouwbaar, betrokken, oprecht, integer, open, transparant en doortastend. We hebben wijze lessen mogen leren!"

26. [Relatie] Een spontane email 2,5 jaar na afsluiting van het traject:

Dag Sijko Jan,
Ik vind het leuk je een mail te sturen om aan je terug te geven wat je voor ons betekend hebt. Met regelmaat denken we terug aan de gesprekken die we hebben gehad. We zijn ontzettend blij en dankbaar dat we die tijd hebben geïnvesteerd in elkaar en dat je ons begeleid en geholpen hebt..<>..We weten niet waar we nu gestaan zouden hebben als we die periode niet hadden gewerkt aan ons huwelijk. Je hebt ons geholpen om elkaar echt te horen en respect te hebben voor elkaars gedachten en emotie. Waardoor we in de afgelopen jaren elkaar zoveel beter hebben leren kennen en onze behoeften kenbaar mochten maken. 
Dankjewel! 

25. [Man] "Warm, deskundig, sympathiek. Verder geen gewilde oplossingen maar mogelijke oplossingen"
 
24. [Man/Relatie] "SJ is een deskundig hulpverlener. Hij benaderd de problemen vanuit de cliënt en gaat er direct samen met hen mee aan de slag. Daardoor praat je niet samen over de moeilijkheden waar je in zit in de eerste plaats, maar vanuit de actuele omstandigheden, waardoor je eerder bij de oorzaak van je moeite komt. Hij loopt met je mee en zo komen de dingen aan bod die herstel nodig hebben, door herkenning en erkenning te geven. Door de bijzondere manier van benadering voel je je al gauw op je gemak. Mede daardoor krijg je goed zicht op het proces waar je in zit en krijg je verlangen naar herstel in je omstandigheden."
 

23. [Vrouw/Relatie] "Bij Sijko-Jan heb ik mezelf kunnen zijn. Soms zat ik zo vol emoties, even niet kunnen praten of zoekend naar woorden maar daar is alle ruimte voor. Sijko-Jan zet je tot nadenken, laat je komen bij de kern diep van binnen. Er word je niets opgelegd wat ik persoonlijk als zeer positief en belangrijk heb ervaren! Daardoor hou je zélf de regie in handen."

22. [Relatie] "Sijko Jan is een hulpverlener die vertrouwen en deskundigheid uitstraalt. In het gesprek leidt hij je snel naar de kern van jouw problematiek. Hij stelt goede vragen die je aan het denken zetten, waardoor je er achter komt hoe je aan het probleem kunt werken”

21. [Man] "Luisterend oor. Scherpe, rake vraagstelling. Oprecht christen. Open armen. Bereid om samen met je de strijd aan te gaan of een pas op de plaats te nemen. Dit én meer heb ik mogen ervaren tijdens mijn gesprekken met Sijko-Jan."

20. [Vrouw] "Een fijne rustige goed luisterende therapeut die je zelf laat nadenken over de oplossingen."

19. [Relatie] "SJ therapie heeft ons erg geholpen en draagt nog steeds veel vrucht. We hebben ons zeer begrepen gevoeld omdat je bijna direct begreep wat er aan de hand was. En daarna op een gevoelige maar duidelijke manier een oplossing aandroeg waar we nu blijvend profijt van zullen hebben."

18. [Relatie] "Een heerlijke kijk in onze eigen harten en hoofden! Zo hebben wij ons traject ervaren. Sijko Jan is er enorm goed in je te helpen de motieven achter je denken en doen te ontdekken. Zijn eerlijkheid en zijn open en luisterende houding maar ook zijn oprechte interesse laten je in de spiegel kijken. Wat mooie en soms pijnlijke inzichten in jezelf oplevert. De inzichten helpen je heel concreet jezelf en elkaar te begrijpen. Zo helpt Sijko Jan je jezelf lief te hebben en vanuit daar je handelen te kiezen. En je nieuwe route uit te stippelen."

17. [Man] "Een hulpverlener met een prettige persoonlijkheid, die zijn gereedschapskist goed gevuld heeft.” Van een schop onder je kont als je die nodig hebt, tot medelevende woorden als die beter gepast zijn en alles wat daartussen zit: het zit allemaal in zijn arsenaal. Ik vind het zeer prettig om zaken te bespreken en daar zonder omtrekkende bewegingen direct feedback (positief of negatief) op te krijgen. Wat mij erg aanspreekt en vooral geholpen heeft is de wijze waarop je met logisch redeneren de ‘ui pelt’ om op die manier bij de kern uit te komen."

16. [Man] "SJTherapie kan ik zeer zeker aanraden. Allereerst heb ik vanaf de eerste sessie geen enkele drempelvrees ervaren. Sijko-Jan is iemand bij wie ik me in korte tijd begrepen voel. Deze gevoelens worden versterkt doordat hij ingewikkelde dingen heel concreet uittekent. Of hij verwoordt treffend hoe hij denkt dat ik iets bedoel. Hiermee hebben we snel door of we op de zelfde golflengte aan het communiceren zijn. Persoonlijk ben ik meerdere malen verbaasd geweest hoe goed hij in relatief korte tijd de kern te pakken had."

15. [Man] "Door de ruimte die je krijgt om te vertellen wat je bezig houdt en het aandachtig luisteren daarvan door SJ, voelde ik me meteen begrepen en geaccepteerd door SJ waardoor het weer makkelijker was me open te stellen. Hierdoor werd voor mij door het praten heen de dingen helder. Ook de foto’s van de schetsjes op het whiteboard hielpen me later om het nog eens terug te halen wat we allemaal besproken hadden en daardoor kon ik de dingen ook beter toepassen in de situaties waar ik moeite mee had. We kwamen redelijk snel tot de wortel van het probleem en ook tot oplossingen daarvan."

14. [Vrouw] "Ik ben zeer tevreden over de therapie. Het heeft mij geholpen inzicht te krijgen in hoe ik werkelijk in elkaar zit en wat voor mij belangrijk is in het leven. Het visualiseren door middel van het bord heeft mij veel helderheid gegeven waardoor ik dingen kon plaatsen. Ik zou SJ Therapie bij anderen aanraden door de prettige manier van omgang."

13. [Vrouw] "Bij Sijko-Jan heb ik mezelf kunnen zijn. Soms zat ik zo vol emoties, even niet kunnen praten of zoekend naar woorden maar daar is alle ruimte voor. Sijko-Jan zet je tot nadenken, laat je komen bij de kern diep van binnen. Er word je niets opgelegd wat ik persoonlijk als zeer positief en belangrijk heb ervaren! Daardoor hou je zélf de regie in handen."

12. [Relatie] "De gesprekken met Sijko-Jan waren ongedwongen, soms confronterend en hebben bijgedragen aan hernieuwde inzichten die tot herstel hebben geleid. Het na een gesprek weergeven van de kern problematiek in een 'tekening' vond ik een handig hulpmiddel om dat wat is besproken te onthouden en in de praktijk te brengen."

11. [Relatie] "'Wij hebben eigenlijk geen verbeter punten. We hebben er even goed over nagedacht maar er kwam echt niets naar boven. We hebben de gesprekken als prettig ervaren. Soms confronterend maar juist goed. We vonden het erg fijn dat je voor ons op zaterdag beschikbaar was. Onze manier van communiceren is ontzettend gegroeid naar aanleiding van de gesprekken. We hebben geleerd om op een liefdevolle manier een discussie aan te gaan.'"

10. [Relatie] "Prettig en vertrouwd. Het heeft ons veel inzicht gebracht in onszelf en onze relatie. Respectvol werd de vinger op de zere plek gelegd en inzicht gegeven in wat er nu werkelijk gebeurt. Het heeft ons geholpen met elkaar te communiceren zeker over gevoelige zaken en ons dichterbij elkaar gebracht. Wij zien de toekomst samen weer zitten."

9. [Relatie] "Verbeter punten heb ik zo niet. Zelf heb ik de therapie ervaren dat je in korte tijd op een prettige manier het “pijnpunt” boven tafel hebt gekregen en dat er samen op een prettige manier samen naar de oorzaak en een oplossing is gezocht. Persoonlijk is de therapie erg belangrijk voor mijn zelfvertrouwen geweest. Door ons te laten inzien dat de oorzaak het gedrag van mijn man is en dat er iets aan te doen is door hem. De praktijk zal het uitwijzen en mocht het niet lukken zonder begeleiding dan komen we zeker terug."

8. [Man] "Ik heb eigenlijk geen verbeter suggesties. Je werkt prettig en mens/probleem gericht. Het gebruik van het whiteboard heeft me heel erg geholpen. Vreemde ogen, maar ook zijn professie, maken zijn hulpverlening tot een ware verlichting! Ik ben een dankbaar mens!"

7. [Relatie] "Wat wij vooral heel prettig aan je vonden is dat jij heel ontspannen jezelf blijft en niet "therpeutje gaat spelen". Daar hebben we er al genoeg van gezien en bovendien zit 1 van ons zelf in het vak, dus daar prikken we zo doorheen. Je hebt ons op een prettige manier afwisselend zelf laten zoeken en dan kwam je er verrassend in met je reacties, sturing en feedback. Dat heeft ons goed geholpen."

6. [Man] "De gesprekken met Sijko-Jan waren verhelderend en to the point. Hij heeft mij zaken in een ander perspectief laten zien. Ook heeft hij geholpen met het uiten en uit te kunnen spreken van mijn emoties en gevoelens. Echt een relaxed een geweldig persoon. Bedankt."

5. [Man] "Je bent een wijs mens. Ik voel me door jou gezien en niet veroordeeld, dat vind ik heel prettig. Je bent in staat om in weinig woorden precies te zeggen wat ik bedoel. Als ik om de hete brei heen draai heb jij het door en weet je precies de vinger erbij te leggen. Dat frustreert me wel eens, maar het is wel wat ik nodig heb."

4. [Man] "In de gesprekken met Sijko-Jan mezelf ontdekt. Hij heeft me geholpen mijn diepste gevoelens te ontdekken en ook geholpen deze gevoelens uit te (durven) spreken. Met zijn hulp ben ik dichter bij mezelf gekomen dan ooit en heb ik mijn "nieuwe leven" vorm durven te geven."

3. [Relatie] "Ik ben je dankbaar voor wat jij met m'n partner en mij bereikt hebt. En voor wat er bij mij is veranderd. Ik lees geregeld in het boek dat je me gaf, over het beteugelen van emoties. Echt een eye opener. Er is een knop om lijkt het. Mijn partner merkt dat ook geloof ik. Ik heb het allemaal als een zeer positieve steun ervaren.

2. [Man] "Ik heb voor mijn doen een behoorlijk hectische tijd achter de rug en zag het allemaal niet zo vrolijk meer in, maar dankzij een vriend ben ik getipt tot SJTherapie. Na vele gesprekken en wandelingen ben ik het leven weer positief in gaan zien. Ik heb natuurlijk mijn problemen niet volledig afgesloten, maar ik ben op de goeie weg. Uiteindelijk zal ik het zelf moeten doen, maar Sijko-Jan heeft me zeer zeker de goeie weg op geholpen."

1. [Vrouw] "De gesprekken zijn mij goed bevallen. Ik werd op een duidelijke en goede manier geconfronteerd met mijn denkwijzen en gevoel. Dit heeft mij veel helderheid gegeven hoe ik in elkaar zit en waar ik aan mag werken. Sijko-Jan heeft mij flinke uitdagingen gegeven, en ik ben blij dat ik die aangegaan ben, samen met God. Ik ben een completer mens geworden."