Wat ik doe

Aan de vruchten ken je de boom. Ik werk daarom van binnen naar buiten.

1. Herstellen - therapie
2. Verbeteren - Coaching en Counseling
3. Verspreiden - Opleiden en trainen

Overeenkomsten: all about connect-ication.

Hoe je het ook wend of keert, of je het wilt of niet, mensen zijn relatie wezens. De één wordt hier blij van en de ander gaat hiertegen in het verzet. Beiden verhouden zich daarbij tot iemand, wat de stelling bevestigt. 

Ikzelf heb mij hier inmiddels bij neergelegd. Vroeger verzette ik me ertegen en daar had ik natuurlijk zo mijn redenen voor. Maar nu vind ik déze vraag veel belangrijker: ben je tevreden over hoe jij je verhoudt tot anderen? Of je nu een kluizenaar bent of een 'mensenmens'.

Relaties zijn kanalen van leven. (On)zichtbare lijntjes die ons beïnvloeden, al vanaf onze conceptie. Deze kwetsbare kanalen krijgen tijdens onze levensloop veel te verduren. Wat wij in die relaties meemaken vormt ons. Het maakt ons blij, boos, liefdevol, bang, hongerig, verzadigd, ziek, gezond, dankbaar, gefrustreerd, geduldig, woedend, enzovoorts. We ontwikkelen reacties en gedrag waarmee we (over)leven. Echter de mensen om ons heen veranderen, de omstandigheden veranderen en wij zelf groeien. Onze zelfontwikkelde systemen groeien helaas niet altijd vanzelf mee en dat kan dan een probleem op zichzelf worden. We proberen bijvoorbeeld te surfen in een harnas - moeilijk, pijnlijk en bovendien levensgevaarlijk!

Gelukkig zijn we in staat om deze trends te ervaren, te bespreken, bewuster te worden, onze mening hierover te vormen en te kiezen wat we willen. We zijn in staat om onszelf nieuw gedrag aan te leren en nieuwe, beter passende patronen aan te leren. Hierdoor neemt ons welbevinden toe en beïnvloeden we onze omgeving op een andere manier dan daarvoor.

Kortom:

1. HERSTELLEN - Therapeut bij SJ Therapie 
Ervaringsgerichte psychosociale hulp voor relaties en ook individueel. Persoonlijk, betrokken, eerlijk en rechtstreeks, geduldig.

2. VERBETEREN - Coach bij SJ Connection Consultancy 
Gestaltcoach, sparring partner. Verhelderende feedback met de voordelen van therapie ervaring. Ken jezelf, functioneer beter. Particulier en zakelijk.

3. VERSPREIDEN - Opleider en trainer bij PPP Opleidingen Nederland 
Leer betrokken rechtstreekse communicatie op een Persoonlijke en Professionele manier. Leer balans te houden tussen autonomie en verbondenheid.

Overeenkomst: all about "connect-ication", connections en communication.
Mijn specialiteiten zijn: Persoonlijke Communicatie: zien, ervaren, verwoorden, schrijven, verbinden.


Wil je deze informatie doorgeven aan iemand anders of het zelf achter de hand houden? Download de flyer en druk hem af (1 A4-tje).