Walk of life

Het eenvoudigste advies voor voldoende beweging is dagelijks een half uur tot drie kwartier stevig te wandelen. Zorgen, stress, burn-out en veel lichamelijk kwalen worden bestreden bij regelmatige en gezonde beweging, zoals een boswandeling. Zelf loop ik al meer dan tien jaar met regelmaat in het bos. Dit doe ik zowel alleen als met anderen. Het bos is de plaats waar ik nieuwe energie krijg, inzichten opdoe en deze soms ook deel met anderen, door op elkaars leven in te spreken.

 

Beïnvloeding 
Een mens bestaat uit drie delen, van binnen naar buiten: geest, ziel en lichaam. EPT grijpt met name aan op het middelste gedeelte, het zielsleven: je verstand, wil en emoties. Uiteraard gaat dit via het lichaam, door verbale en non verbale communicatie en raakt het ook je geest, je intuïtie en geweten, de diepere gevoelens en motieven van je hart – deze drie delen zijn zo nauw met elkaar verbonden, dat ze altijd elkaar beïnvloeden. De vraag is alleen of deze invloeden gezond, positief en in balans zijn - of ze zijn zoals jij het wilt. 

Integrale aanpak
Soms pakt men deze facetten aan alsof het losse elementen zijn: men gaat naar de sportschool voor de beweging, naar de therapeut voor het gesprek en eventueel nog naar de pastoraal werker voor een geestelijk gesprek of gebed. Men zit of staat zwijgend te sporten en ontvangt op een ander moment ‘bewegingsloos’ therapie of geestelijke hulp. Dit kost twee of drie keer tijd en geld.
Walk of Life biedt een integrale benadering, waarbij alle drie de delen tegelijkertijd geactiveerd worden en in balans kunnen worden gebracht. Tijdens een stevige wandeling van een half uur, drie kwartier of langer ontvang je de therapie die je normaal gesproken in de praktijk ontvangt. We praten en werken tegelijkertijd, wat doorgaans een prettige dynamiek geeft en de werking van de therapie kan versterken.

Ook voor christenen die pastorale hulp zoeken is de Walk of Life een levengevende ervaring. Lopend praten in de schepping over de Schepper en met de Schepper geeft je het gevoel als een vis in het water. Je leert het contact met je Bron te onderhouden en te benutten, wat je helderheid en visie geeft en uiteindelijk van binnenuit versterkt en herstelt.

Walk of Life is een activiteit voor alle seizoenen en vereist alleen goede wandelschoenen en soms een paraplu...

 “hand me down my walking shoes!”