In het kort

Deze pagina geeft een korte samenvatting van de site en is bedoeld om snel uit te vinden of SJ Therapie biedt wat jij zoekt. 

Wie ik ben
SJ Therapie is een praktijk voor Ervaringsgerichte Psychosociale Hulpverlening, gevestigd in Ermelo. De letters SJ zijn mijn voornaam initialen, mijn volledige naam is Sijko-Jan Hoeksema. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Meer over wie ik ben en mijn achtergrond kun je lezen bij Mijn passie.

Wat ik doe
Sinds 2005 ben ik actief als psychosociaal therapeut. Ik help graag mensen die naar verbetering zoeken in hun relatie met zichzelf, met de ander of in groepsverband. Dit doe ik door middel van gesprekken en indien mogelijk en relevant met hun betrokkenen. Deze gesprekken voer ik in mijn praktijk, maar soms ook bij hen thuis, op het bedrijf, in het café of tijdens een wandeling in het bos of langs het water. De locatie dient het resultaat. Soms kan het niet of niet uitsluitend “fysiek” en help ik mensen via de telefoon, videobellen, chat of de email. Wat mijn aanpak is kun je vinden onder SJ Therapie. Wat ik verder nog doe, plus een handzame flyer die je kunt downloaden, vind je hier.

Hoe ik dat doe
Ik gebruik bij therapie geen bijzondere middelen of geavanceerde technieken. Het gereedschap dat ben ik zelf. Een opmerkelijk en bewezen feit is dat de grootste succesfactor van therapie niet bestaat uit de kennis en ervaring van de therapeut, maar uit dat wat ervaren wordt. Met andere woorden: de “klik” tussen cliënt en therapeut en wat dat vervolgens teweeg brengt. Mede daarom wordt dit Ervaringsgerichte psychosociale hulpverlening genoemd, ook wel EPH

Duo Therapeut
Soms vinden cliënten het prettiger dat er een vrouw bij het gesprek is. Het is daarom ook mogelijk om therapie te krijgen van mij en mijn vrouw samen. Lees hier meer over duo Therapie. De prijs is overigens niet dubbel, maar wel wat hoger natuurlijk. Dit kun je vinden bij Tarieven. Wil je van deze dienst gebruik maken, geef dat dan aan, dan plannen we dat in. 

Afspraak maken
Voor zover de klik te sturen is, vind ik het belangrijk om jou een persoonlijk en zo duidelijk mogelijk beeld te geven van wie ik ben en hoe ik werk. Het is veel tekst – slecht voor websites – maar het kan niet anders. Ben je op zoek naar hulp, neem dan de tijd om zoveel mogelijk te lezen. Als je geen tijd hebt kun je ook direct aan de slag. Maakt het lezen van deze site je nieuwsgierig, en geeft het je hoop, klik dan op Contact en bel mij voor een afspraak of stuur een bericht. Spreekt het je niet aan, geef dan niet op, maar zoek verder. Zorg dat je tevreden bent en geef je probleem geen tijd om verder te groeien.

Wil je weten wat wij doen ik het kader van het Corona virus? Lees onderaan bij Contact.