Tijd voor open water!

Vis op het droge
15 jaar geleden zei ik: techniek vind ik leuk, maar niet belangrijk genoeg. Bovendien, als ik zit te programmeren krijg ik koppijn. En als ik op een technische beurs sta, voel ik me als een vis op het droge. Ik hou van elektrotechniek, maar ben niet opgeladen...

Bedrading
Ik zei tegen mijn Maker: wat is dan eigenlijk mijn passie? Hoe heeft U mij in hemelsnaam bedraad?? Als een haan kraait en een bakker bakt, wat doet Sijko-Jan dan? Na een jaar van worstelen, bidden en praten met lieve familie en vrienden kwam het antwoord in mij op: HELPEN… Een simpel woord, maar hoe dan? Dit kreeg een roerig vervolg. Daar schrijf ik nog wel eens over.

Van techneut naar therapeut
Sindsdien heb ik vele stappen gezet en soms enge sprongen gemaakt. Nu sta ik op een totaal ander gebied dan toen, ik ben nu ervaringsgericht, psychosociaal therapeut in Ermelo. Voor mij is dit echt een upgrade. Na een dag van hard werken, met vijf of zes gesprekken op rij, waar diep verdriet, ontroerende blijdschap, heftige boosheid, verwarrende onduidelijkheid en verrassende oplossingen elkaar kunnen afwisselen, rijd ik voldaan en dankbaar naar huis. Hier voel ik me als een vis in open water. Geen koppijn meer!

Open water
In de afgelopen 4 jaar stond ik nog in twee gebieden: accountmanagement in de IT en Hulpverlening. Maar sinds 1 Januari 2017 werk ik alleen nog in de hulpverlening. Therapie, coaching en training mogen voor jou misschien drie petten zijn, voor mij voelt het als één geheel: Herstellen, Verbeteren en Verspreiden, zie ook mijn LinkedIn profiel. Nu is het tijd om er ook in de agenda volledig voor te gaan. Open water, met een gezonde balans tussen zorg voor anderen en zorg voor mijzelf. Een hele oefening!

Door de 100 – grens
Vorig jaar pakte mijn dossier teller z’n derde digit erbij: ik mocht mijn 100-e cliënt uitzwaaien! 100 persoonlijke verhalen lijkt best veel, maar ik begin net kilometers te maken. Ik wil nog zoveel meemaken en leren en zoveel mooie mensen ontmoeten, dus op naar de 1000 ergens daar in dat open water. Gewoon doorzwemmen (Sijko-)Jantje!

Reclameblokje
Wat ik óók te leren heb, is meer reclame maken voor wat ik doe! Misschien is dat nog een trekje uit mijn technische tijd; ik was niet de enige techneut die liever achter de schermen goed werk afleverde, dan het podium op te gaan en tegen weet-ik-wie-allemaal te zeggen wat ik doe. Maar ik moet wel, want hoe word ik anders gevonden? Dus binnenkort meer hierover.

Wil je mij helpen? Volg mij dan op facebook en deel wat je leest. Ik ga vanaf nu regelmatig stukjes plaatsen, zoals Praktijkparels. Wordt vervolgd!